Belföld

Hat év fegyházat kapott a kiskorú fiút leitató és molesztáló edző

Hat év fegyházra, és hat év közügyektől eltiltásra ítélte a Székesfehérvári Törvényszék azt a minősített szexuális erőszakkal és gyermekpornográfia kísérletével vádolt edzőt, aki leitatta és molesztálta a kiskorú tanítványát 2019 nyarán.  A trénert végleges hatállyal eltiltották minden olyan foglalkozás gyakorlásától, ahol 18 év alatti személy nevelését, felügyeletét, vagy gondozását végezhetné.

A férfi utánpótlás edzőként dolgozott és 2018-ban lett a kiskorú fiú edzője. Bizalmi kapcsolat alakult ki közöttük, és a férfi az edzéseken kívül is tartotta a kapcsolatot a gyerekkel. Egy edzés után az meghívta a házába a kisfiút, hogy aludjon nála és beszélgessenek a sportolói karrierjéről. Az együtt töltött éjszakán a tréner rábeszélésére alkoholt fogyasztottak.

A fiú arra kérte az edzőt, hogy hadd aludjon külön szobában, de a férfi ezt nem engedte meg, mondván kényelmetlen a másik szobában lévő ágy, így egy szobában, az egymás közvetlen közelében lévő heverőkre feküdtek le.

Az edző kihasználta az alvó fiú védekezésre képtelen állapotát, lehúzta róla az alsóneműt, fogdosni kezdte a tanítványa nemi szervét és fotókat akart róla készíteni. Ekkor a fiú felébredt, kiugrott az ágyból és számon kérte a trénert. A kisfiú a cselekményéről csak barátjának és a csapattársainak beszélt.

A dologra úgy derült fény, amikor a sportklub pszichológusának a csapatfoglalkozásokon többen is beszámoltak arról, hogy milyen a viszonyuk az edzőjükkel, valamint, hogy zavarja őket a férfi viselkedése. Ezt követően a fiú a pszichológusnak beszámolt a történtekről, aki jelezte ezt a nyomozó hatóságnak.

A munkáltatói vizsgálat eredményeként a munkáltató azonnali hatállyal megszüntette az edző munkaviszonyát.  Az edző tagadta a bűnösségét a nyomozati szakban.  Az ítélet nem jogerős, a tréner és védője felmentésért, az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik