Belföld

Viperával esett a buszvezetőnek egy dühös férfi

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és rongálás miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki a vélt sérelme miatt a buszvezető bántalmazásával, a busz megrongálásával vett elégtételt.

A férfi tavaly novemberben az oroszlányi buszmegállóban az utasok fel- és leszállása miatt várakozó menetrendszerinti járatú autóbusz vezetőjének oldalablakához ment azért, hogy egy pár perccel korábban történt közlekedési helyzet miatt számon kérje a sofőrt.

A busz vezetője észlelte a férfi közeledését, ezért lehúzta az ülése melletti ablakot, és megkérdezte, hogy segíthet-e valamiben. Az elkövető a kérdésre nem válaszolt, hanem a kezében lévő viperával egy alkalommal a buszvezető felsőteste felé ütött, aki az ütést a bal alkarjával elhárította, majd ráfogott a vipera felső részére, ami az ülése mellé esett.

Ekkor a buszvezető felhúzta a autóbusz ablakát, azonban a szitkozódó férfi  a vipera nála maradt részével az ablaküvegre ütött, melyet betört. A buszvezető nem sérült meg, de a buszban százezer forintos kár keletkezett.

Az ügyészség végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést, és pénzbüntetést kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik