Belföld

Nővére életébe került a buli utáni ittas vezetés

police.hu
police.hu

Halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 35 éves fonyódi férfival szemben, aki súlyosan ittas állapotban okozott balesetet, melyben a vele utazó nővére meghalt.

A külföldön dolgozó férfi tavaly júliusban a Kaposvár környékén lakó testvérénél tartózkodott, akivel felkerestek egy közeli szórakozóhelyet. Itt mindketten nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztottak el annak ellenére, hogy oda is a férfi autójával érkeztek, és azzal is akartak hazamenni.

Az elkövető nővére az éjszaka folyamán megkérte a súlyosan ittas, egyébként vezetői engedéllyel nem rendelkező férfit, hogy autóval vigye haza. A férfi eleget tett a kérésnek, azonban az út során egyikük sem használta a biztonságot övét, illetőleg a férfi érthetetlen okból lekanyarodott egy mellékútra.

police.hu

A sofőr a közvilágítás nélküli mellékúton rosszul vett be egy kanyart, ezért autójával előbb a padkára, majd a vízelvezető árokba sodródott, ahol a gépkocsi a füves partfalnak ütközve, a függőleges tengelye körül átfordulva, az eredeti haladási irányával ellentétesen állt meg.

A sofőr  testvére a baleset során olyan súlyos belső sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, holott a biztonsági öv használatával a halálos eredmény elkerülhető lett volna. A vétkes sofőr súlyos sérüléseket szenvedett a baleset során.

police.hu

Az ügyészség letöltendő börtönt kért a felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt álló férfira azzal, hogy rendeljék el a korábban kiszabott felfüggesztett büntetés végrehajtását is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik