Belföld koronavírus

Már péntektől részlegesen feloldják a kórházi látogatási tilalmat

A látogatáshoz azonban védettségi igazolvány vagy negatív PCR-teszt kell.

A Magyar Közlönyben jelenik majd meg az 5 milliomodik beoltottat követő enyhítések részletszabályzata – mondta el az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Emlékeztetett: reggel szokásos rádióinterjújában Orbán Viktor ismertette az új szabályokat. Akkor az is elhangzott, hogy az intézkedések hatályba lépésének idejéről pénteken dönt az operatív törzs.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ  járványügyi főosztályvezetője az elmúlt 24 óra járványadatainak ismertetése után elmondta, hogy a regisztráltak Pfizerre, AstraZenecára, Szputnyikra és Sinopharmra is tudnak még időpontot foglalni.

A pünkösdi hétvégére való tekintettel már péntektől részlegesen feloldják a kórházi látogatási tilalmat,

jelentette ki. Korábban a hétfőt jelölték meg a tilalom feloldásának időpontjaként.

A látogatás azonban továbbra is csak korlátozásokkal lehetséges, például koronavírus-fertőzött személy továbbra sem látogatható, és egy beteget naponta csak egy személy látogathat. A látogatónak védettségi igazolvánnyal vagy 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel kell rendelkeznie és a látogatás időtartama legfeljebb hatvan perc lehet. A maszkviselés a kórház egész területén kötelező és belépéskor testhőmérséklet-mérést végeznek majd. Elhangzott az is azonban, hogy ha a beteg állapota és az időjárás megengedi, a kórház szabadtéri területén többen is meglátogathatják a betegeket.

Újságírói kérdésekre nem válaszoltak, a következő sajtótájékoztató kedden lesz.

Koronavírus

Ajánlott videó

Olvasói sztorik