Belföld

Hátba szúrta a párját egy monori nő, mert ki akarta szúrni a szemét

Erős felindulásból elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség azzal a monori nővel szemben, aki egy veszekedés közben szúrta hátba élettársát tavaly augusztusban.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség büntetővégzésben lévő felfüggesztett börtönt kért a bűnösségét beismerő nőre, aki annyira ittas volt a bűncselekmény elkövetésekor, hogy a részletekre nem emlékezett.

A férfi és a nő már tíz éve éltek élettársként és korábban is voltak közöttük heves viták. Az ominózus nap már mind a ketten legurítottak néhány deci röviditalt a monori otthonukban, mielőtt csúnyán összevesztek. A veszekedés hevében a férfi felkapott egy konyhakést és azzal fenyegette meg a tőle kartávolságban lévő nőt, hogy kiszúrja a szemét.

Ezzel egyidejűleg valóban felé is szúrt, de a nő ráfogott a csuklójára és kicsavarta a kezéből a kést. A férfi elejtette a kést, de ezzel egyidejűleg másik kezét ökölbe szorítva a nő feje felé ütött, amit nem talált el, mert a nő elhajolt.

Miután az ütés elől elhajolt, a nő egyből felkapta az elejtett kést és az időközben tőle már elforduló és a helyiség kijárata felé induló élettársa után lépett, és közepes erővel hátba szúrta a bal lapockája alsó részénél. Miután a nő látta, hogy a szúrással milyen sérülést okozott, egy vizes szivaccsal letörölte a vért a férfi hátáról, majd lefeküdt aludni.

Ezt követően a férfi hívott magához mentőt. A férfinél a szúrás következtében légmell alakult ki és közvetett életveszélyes állapotba került. A halálos eredmény elmaradása csak annak volt köszönhető, hogy a szúrás nem hatolt mélyebbre. A kapcsolatukat viszont nem törte meg a késelés,  férfi megbocsátott az asszonynak, és azóta is együtt él vele. A Pest Megyei Főügyészség erős felindulásban elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a nő ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik