Belföld

Gyilkosság miatt körözték a bécsi vonatról leszállított két német férfit

Erőszakos bűncselekmény miatt keresett két német férfit fogtak el szerdán Magyarországon – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken. A bajor rendőrség közleménye szerint emberöléssel gyanúsítják őket.

A Készenléti Rendőrség vonatkísérő járőrei azért intézkedtek a kér férfival szemben a Budapest-Bécs között közlekedő személyvonaton, mert semmilyen irat nem volt náluk. Győrben leszállították őket a vonatról, átvizsgálták a ruhájukat, és egyiküknél kábítószergyanús anyagot találtak.A győri rendőrök ezután előállították, majd – mivel a drogteszt mindkettejüknél pozitív lett -, kábítószer birtoklás miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A nyomozók felvették a kapcsolatot a német rendőrséggel, amely – miután megállapították a személyazonosságukat – azt közölte, hogy mindkét férfi ellen nemzetközi körözést rendeltek el erőszakos bűncselekmény gyanúja miatt. A két férfit ezután őrizetbe vették.

Az MTI azt írja, hogy csütörtökön a bajor rendőrség arról számolt be az internetes oldalán, hogy három 24 éves német fiatalt gyanúsítanak egy Landsberg am Lechben elkövetett emberöléssel. Egyiküket Augsburgban fogták el, a két másikat pedig Magyarországon, Győrben, és a német ügyészség kéri a kiadásukat.

Német lapok arról számoltak be, hogy szombat este súlyos sérülésekkel találtak rá Landsberg am Lechben egy 26 éves, segítségért kiáltó férfire, akit kórházba vittek, de hétfőn meghalt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik