Belföld koronavírus

Három évet kapott a Covid-osztályon részegen balhézó férfi

Három év börtönre ítélte a Szolnoki Törvényszék jogerősen azt a negyvenes éveinek a végén járó férfit, aki tavaly áprilisban rátámadt az egészségügyi dolgozókra a szolnoki Hetényi Géza Kórház járványrészlegén.

A börtönből aznap szabadult férfi koronavírus gyanúja miatt került a Covid-osztályra. Részegen, trágár szavakkal szidta az egészségügyi dolgozókat, majd az őt figyelmeztető beteghordót ököllel próbálta megütni, aki azonban ellépett az ütés elől.

A balhézó férfit a földre fektette, majd a biztonsági szolgálat segítségével lefogta a rendőrség helyszínre érkezéséig. A beteghordó a vonatkozó jogszabályi rendelkezések szerint közfeladatot ellátó személynek minősül, ezért speciális törvényi védelemben részesül.

A férfi tagadta a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során és azt állította, hogy a kórházi dolgozók támadtak rá. A Szolnoki Járásbíróság azonban bűnösnek mondta ki, és három év letöltendőt szabott ki rá.

Az ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést felmentés, illetve a kiszabott büntetés enyhítése érdekében. A Szolnoki Törvényszék azonban helybenhagyta az ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik