Belföld

Megfúrta a gázvezetéket, majd gyertyát gyújtott a válófélben lévő feleségénél

police.hu
police.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói vádemelést javasolnak azzal a lepsényi férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint behatolt a külön élő felesége mezőszentgyörgyi otthonába, majd megfúrta a fürdőszoba gázvezetékét, és gyertyát gyújtott a helyiségben.

A 47 éves férfi 2018 december 31-én a tőle válófélben lévő házastársa házában a fürdőszobai falra szerelt átfolyós gázkészülék földgáz betápláló, flexibilis vezetékének kifúrásával gázömlést idézett elő, és annak közelében egy égő gyertyát helyezett el. A kiömlő gáz begyújtotta a lángot, s robbanás keletkezett, amitől a mosógép megrongálódott, és a helyiség mennyezetéről lehullott a vakolat.

police.hu

Az asszony a munkája végeztével lakása bejárati ajtajának nyitásakor arra lett figyelmes, hogy a házból erős gázszag szivárog ki, ezért azonnal elzárta a gázcsapot és értesítette a rendőrséget. A szándékos bűnelkövetéssel kapcsolatban a nyomozás során a gyanú rövid időn belül az asszony férjére terelődött, akit a nyomozók másnap őrizetbe vettek és gyanúsítottként hallgattak ki.

Az eljárásba bevont tűzvédelmi szakértő megállapította, hogy a fürdőszobában előidézett gázömlés, az ott elhelyezett gyújtóforrás alkalmas volt a helyiségben és a szomszédos ház udvarán tartózkodók életének veszélyeztetésére.

Az ügy vizsgálata során beszerzett adatok, bizonyítékok és szakértői vélemények alapján a nyomozók tavaly novemberben előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt hallgatták ki a gyanúsítottat. A rendőrök lezárták a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik