Belföld

Gyurcsány Ferenc: Karácsony Gergely a DK programjával megegyezőt mutatott be tegnap

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is reagált Facebook-oldalán Karácsony Gergely indulására a miniszterelnöki posztért.

Kapcsolódó
Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt lett és mozgalmat alapított
A következő hetekben nyilvánosságra hoznak egy kilencpontos programot a „változás és jóvátétel” nevében.

Megírtuk tudósításunkban, hogy Karácsony beszédében bosszú helyett jóvátételről, leszámolás helyett elszámolásról beszélt. „Bár a változást trónfosztással kell kezdeni, de nem azért, hogy a kiváltságos egy százalék helyére üljenek a trónon, hanem hogy uralkodás helyett szolgálni kezdjenek.” Szerinte leginkább a szabadság, a béke és az emberség hiányzik mindennapjainkból, illetve az állam működéséből. Megismételte, hogy újra kell egyesíteni az országot, kezdve onnan, hogy senkit nem tekintünk hazaárulónak azért, mert más a véleménye. Újra kell építeni a köztársaságot, ehhez pedig mindenkire szükség van.

Nem az az erős vezető, aki képes megosztani, hanem aki képes egyesíteni

– mondta.

Gyurcsány Ferenc most egy olyan bejegyzéssel jelentkezett, amely reagál az elmondottakra. Azt írta:

Mi tartja össze az ellenzéket? Például az, hogy azonosan gondolkodunk az ország előtt álló legfontosabb dolgok többségéről. Hosszú évek óta arról beszél a DK, hogy meg kell törni a Fidesz egy szűk, csak a kiváltságos réteget kedvezményező politikáját.

Szóval ahogy mondtuk és mondjuk, meg kell teremteni a sokak Magyarországát. Programunk nem változott. Klára két hete is erről beszélt, amikor elvállalta az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltségéért való kihívást. Talán emlékeznek, cserbenhagyott sokak és kiváltságos kevesek Magyarországáról szólt, és ennek meghaladására adott programot.

Tegnap Karácsony Gergely a fentiekkel megegyező helyzetelemzést és programot mutatott be.

A politikában nincs szerzői jog. Éppen azért dolgozunk, hogy egyre többen gondolják és képviseljék azt, amit mi. Ha innen nézzük, akkor ez a mi sikerünk, de valójában közös siker.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik