Belföld

Dübörög az előválasztás: Szórólapon árulózzák Hadházy Ákost Zuglóban

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Áruló Ákos- ezzel kezdődik az a lejarató fecni, amit Zuglóban terjesztenek Hadházy Ákosról. Erről maga az országgyűlési képviselő számolt be.

A szórólap azt részletezi, hogy Hadházy mely pártokban tűnt fel eddig, és hol, mennyi időt töltött. „Ahova betette a lábát, mindenkit elárult”- szól a konklúzió. Hadházy múltjának ilyen értelmezése igencsak rímel arra, amit Tóth Csaba, MSZP-s képviselő előadott a Partizánban nemrég. Tóth szintén indul Zuglóban az előválasztáson, ahogy Hadházy is.

Kapcsolódó

A megtámadott független képviselő most azt írja: a szórólapokon „– törvénytelenül – nem szerepel, hogy ki a kiadó. Remélem, a helyi Fidesz próbál így beavatkozni az előválasztási küzdelembe, a másik lehetőség ugyanis nagyon szomorú lenne.”

Hadházy pontokba szedte reakcióját a szórólap nyomán:

  1. Ha valaki a pártjában mocskos korrupcióról szerez tudomást és elhallgatja, azt nem lojalitásnak, hanem cinkosságnak hívják.
  2. Azt, ha valaki név nélkül küld ilyen cetliket, azt ócska gyávaságnak hívják.
  3. A trafikügynél csak két választásom volt: vagy a pártomat árulom el, vagy a hazámat és a magyar embereket. Természetes, hogy az elsőt választottam.
  4. Az LMP-t nem árultam el, hanem a pártok közötti együttműködésért küzdöttem 2018-ban, ezért az etikai bizottság ki akart zárni – ezt nem vártam meg.
  5. Szerencsére ma már az LMP is rájött, hogy szükséges az együttműködés. Ezért van előválasztás. Az előválasztás, a vele járó verseny és viták ellenére jó dolog, hiszen remélhetőleg minden körzetben több jelöltből lehet megtalálni a legjobbat, aki majd egyedüli ellenzékiként indul a Fidesz ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik