Belföld

Miniszterelnök-jelöltnek kérte fel a Párbeszéd Karácsonyt

Közleményben jelentette be a Párbeszéd, hogy a párt küldöttgyűlése felkérte Karácsony Gergely társelnököt, Budapest főpolgármesterét, hogy miniszterelnök-jelöltként képviselje a programjukat az ellenzéki előválasztáson.

A miniszterelnök-jelölt személye kétfordulós választáson dől el, a második fordulóba a három legtöbb szavazatot kapó jelölt mehet tovább. Dobrev Klára, Márki-Zay Péter, Jakab Péter és Fekete-Győr András már korábban bejelentette, hogy indul az előválasztáson. Karácsony tegnap már arról írt Facebook oldalán, hogy valamit bejelent szombaton, várhatóan az indulásáról tájékoztat majd.

A Párbeszéd közleményében arról ír, hogy:

Olyan miniszterelnök-jelöltre van szükség, aki képes arra, hogy összetartsa a sokszínű ellenzéki szövetséget; aki személyében is hitelesíti, elkötelezettségével megerősíti a zöld és szociális fordulat esélyét; akinek személye nem megosztja, hanem erősíti az ellenzéki egységet; aki az ellenzéki pártokon is túlnyúló közösséget tud teremteni a változásért tenni akaró nemzeti konzervatív, szabadelvű, szociáldemokrata és zöld elkötelezettségű polgárokból, civil és társadalmi szervezetekből; aki képes arra, hogy újraegyesítse az Orbán-rezsim által tudatosan, hatalmi szándékból kettészakított Magyarországot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik