Belföld

Temetőből lopott mécsessel világított, mert kikapcsolták nála az áramot, ez vár most rá

Vádat emelt a Füzesabonyi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki temetőből lopott elemes mécsesekkel világított az otthonában, miután kikapcsolták nála az áramot.

A férfinél 2017 nyarán kikapcsolta a szolgáltató az áramot. Ezért úgy döntött, elemes eszközökkel oldja meg az ingatlan világítását. Először 2019 szeptembere és decembere között fordult meg tolvajként a füzesabonyi köztemetőben, ahonnan legalább nyolc alkalommal, harminc különböző síremlékről lopott el 30 darab, egyenként 650 forint értékű műanyag, elemes mécsest.

A férfi tavaly ősszel újabb húsz sírról vitt el ilyen eszközöket. Az egyik helyre rövid idő alatt háromszor is visszatért, összesen mintegy kétezer forint értékű mécsest vitt el. A férfival szemben ötvenrendbeli, részben folytatólagosan, szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás miatt emelt vádat a Füzesabonyi Járási Ügyészség.

A vádhatóság azt indítványozta, hogy a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő férfit jóvátételi munkára ítélje a bíróság és rendelje el pártfogó felügyeletét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik