Belföld

A Diákváros területének nagy részét megkapja a Fudan Egyetem

MTI/Koszticsák Szilárd
MTI/Koszticsák Szilárd

Megjelent a Diákváros és a Fudan Egyetem létrehozásáról szóló törvényjavaslat, melyekből kiderül, hogy mely területek tartoznának a kínai egyetemhez és a leendő Diákvároshoz. A ferencvárosi Nagyvásártelep és környezete a Fudan Egyetemhez tartozó területek közé kerülhet a Palkvoics László innovációs miniszter által jegyzett indítvány alapján – írja a Portfolio.

Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester szerint a tervekből világos, hogy odadobták a Diákváros területét a Fudan Egyetemnek.

Palkovics miniszter úr egyeztetésre hívott a Fudan kínai egyetem ügyében jövő hétfőre.

Tekintsem ezt a mai…

Közzétette: Baranyi Krisztina – 2021. május 12., szerda

A VIII-IX. kerületi ellenzéki előválasztáson induló Jámbor András ugyancsak arról ír, hogy a Diákváros területének 80 százalékát a Fudan Egyetemnek adják, ezzel a kormány megsérti a 2016-ban és 2019-ben kormányhatározatban elfogadott döntését, és kidobja a 8-12 ezer megfizethető lakásról szóló Diákváros tervét. Karácsony Gergely szerint a döntéssel a Fidesz 15 ezer magyar diák megfizethető lakhatásának helyszínét adja át a kínai állampárt egyetemének.

A főpolgármester azzal egészítette ki bejegyzését, hogy „ezt nem engedjük. Nem adjuk a Diákváros egyetlen négyzetcentiméterét sem”, valamint minden jogállami eszközzel megakadályozzák, hogy a Fidesz „törvénybe írja a belvárosi Rogán-modellt. És Brüsszelig megyünk, hogy megakadályozzuk az uniós támogatás elherdálását.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik