Belföld

Bemászott az exéhez egy 63 éves nő, lenyúlta a tárcáját és a mobilját, majd bedobta a Balatonba

A Marcali Járási Ügyészség kisebb értékre, magán- és közokiratok, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközök egyidejű elvételével elkövetett lopás miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki két héttel a szakításukat követően besurrant a korábbi élettársa házába, hogy ellopja a pénztárcáját és mobiltelefonját.

A 63 éves nő  február elején, a kapcsolatuk megszakadását követően költözött el az élettársa balatonszentgyörgyi házából, azonban a haragos elválás miatt nem sokkal később azzal a céllal tért vissza, hogy bosszúságot okozzon az exének. Átmászott a kerítésen, majd  egy órán át észrevétlenül figyelte az udvarból az ekkor is a házban tartózkodó férfit, majd egy sétabottal elfordította a házra felszerelt biztonsági kamerát.

Amikor a volt párja felment az emeletre, a nő a nyitott ajtón keresztül beosont a házba, majd lenyúlta az igazolványokat és bankkártyákat tartalmazó pénztárcát, és egy mobilt összesen 277 ezer forint értékben. A lopott holmit kivitte a közeli strandra, majd behajította a Balatonba.

Az eseményeket azonban a szomszéd házra felszerelt biztonsági kamera rögzítette, a felvételek alapján a marcali nyomozók pedig rövid időn belül azonosították és elfogták az asszonyt, aki beismerte a a bűncselekmény elkövetését. Az ügyészség pénzbüntetést és vagyonelkobzást kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik