Belföld

Törvénnyel védené az MSZP a tavakat és a környezetüket

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A természetes tavak melletti köztulajdonban álló strandok védelméről címmel nyújtott be törvényjavaslatot hétfő este az MSZP. Javaslatukkal megakadályoznák a köztulajdonú strandok beépítését, felparcellázását, privatizációját, valamint ingyenessé tennék a használatukat – írja a 444.

A törvényjavaslat az állami és az önkormányzati tulajdonú strandok mellett a nemzetiségi önkormányzatok, a költségvetési szervek, a közfeladatot ellátó vagyonkezelő alapítványok, valamint a köztulajdonban álló gazdasági társaságok tulajdonában álló területekre is vonsatkozna.

A javaslat értelmében ezeken a strandokon tilos lenne telket kialakítani, nyilvános vécéken, zuhanyzókon és öltözőkön kívül új építményt létesíteni, meglévő építményt átalakítani, bővíteni, elbontani.

A törvénytervezet benyújtását azzal indokolják a szocialista képviselők, hogy „egyre több grandiózus ingatlanfejlesztési terv született” természetes tavaink parti területeire, ezek szerintük társadalmi és ökológiai szempontból is károkat okozhatnak.

Kapcsolódó
Napi háromszáz teherautóval érkezhet a NER a Fertő tó partjára
Állami pénzből épülhet négycsillagos szálloda, kikötő és 16 teniszpálya a Fertő tó partjára. A nemzeti park területén Mészáros Lőrinc cége vezényli az építkezést, amely ellen hiába tiltakoztak a helyiek. A beruházást egy 2017-es tűzvész is megkönnyíti. Riport.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik