Belföld

Tagadja tettét a 16 éves lányt elcsaló és megerőszakoló miskolci férfi, 18 évet kaphat

Vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség azzal a 47 éves férfival szemben, aki tavaly májusban kést szegezett egy 16 éves lány nyakához Miskolcon, hogy megerőszakolhassa.

Jogg Zsolt, a Borsod Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy 18 év fegyházat, és tíz év közügyektől eltiltást kértek a terheltre arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is. Az indítvány azonban azt is tartalmazza, hogy a férfit feltételesen se bocsáthassák szabadságra.

Hozzátette, a jelenleg is letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső férfi tagadta a bűnösségét a nyomozati szakban. A szóvivő tájékoztatása szerint a férfi már korábbról ismerte a tinilányt. Az egyik májusi este találkozóra hívta azzal az ürüggyel, hogy mutat neki egy olyan házat, ahová a fiatal nő az élettársával beköltözhetne.

A fiatalt egy külvárosi elhagyatott bokros részre csalta, amikor a lány rájött arra, hogy itt nem lesz lakhatásul szolgáló ház, és el akart menni. Ekkor viszont a férfi elé állt, majd elővett a zsebéből egy 12 cm hosszúságú kést, azt a nő nyakához tartotta, és közölte vele, hogy nem szólhat senkinek, ne sikítozzon, azt kell csinálnia, amit mond neki, különben elvágja a torkát. Azzal is fenyegetőzött, hogy neki egyébként semmi sem számít, mert 30 éves börtönbüntetéséből szabadult.

Az elkövető ezután levette a kabátját, illetőleg a nővel is levetette, a ruhadarabokat a földre terítette és felszólította a lányt, hogy feküdjön rájuk, majd levetkőzött, a tiniről is lehúzta a ruhákat, ezután szexuális cselekményt követett el rajta. Ezután a visszafelé úton kísérte a lányt, és közölte vele, hogy a történteket nem mondhatja el az élettársának, és a rendőrségen sem tehet feljelentést, mert különben megöli.

Az ügyészség 18 év fegyházat kért a támadóra azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik