Belföld

Megszerezték egy webáruház felhasználóinak az adatait, háromszáz rendelést adtak le velük két éjszaka alatt

Külföldi állampolgárságú csalókat lepleztek le a budapesti rendőrök. Az elkövetők egy elektronikai webáruház felhasználóinak az adatait szerezték meg és használták fel. A több száz tranzakcióval akár százötven millió forintos kárt is okozhattak volna.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói áprilisban azonosították és fogták el az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalásra szakosodott bűnszervezetnek a tagjait.

Az elkövetők a jogosulatlanul megszerzett adatokat felhasználva néhány óra leforgása alatt több mint 300 online tranzakciót indítottak nagy értékű okoseszközök, mobilok, laptopok megvásárlása céljából. A megrendelt áruk közül csupán 11 eszközt fizettek ki, azonban így is több mint 4 millió forintos kárt okoztak.

A 19 éves kínai, 26 éves pakisztáni, 21 éves jordán és szintén 21 éves egyiptomi állampolgárságú férfiakat a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket. Ellenük különösen nagy kárt okozó információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás kísérlete miatt nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály vezetője online sajtótájékoztatót tartott a büntetőeljárással kapcsolatban. A sajtótájékoztatóról készített videó itt tekinthető meg:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik