Belföld

Kósa Lajos az egri Mészáros-szálló milliárdos támogatásáról: Almát almával, körtét körtével hasonlítunk

Tegnap számoltunk be róla, hogy miközben a járvány által sújtott Eger önkormányzata és a lakosság a kiesett bevételek pótlására összesen 825 millió forintot kapott a költségvetésből, Mészáros Lőrinc cége az egri szállodára 2,8 milliárd forintos állami támogatást kasszírozhatott.

Kapcsolódó
Több pénzt kapott az államtól Mészáros egri hotelje, mint maga Eger
A Hungest egyik ékköve, a Hotel Flóra, 2,8 milliárdos vissza nem térítendő támogatást kapott.

Az ellenzéki vezetésű Eger 1,5 milliárd forintot kért volna az államtól a 2-2,5 milliárdosra becsült kiesések miatt, de végül csak 825 millió forintot kapott. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt. 14 vidéki szállodáját összesen 17,7 milliárd forint vissz nem térítendő támogatással tolta meg a Magyar Turisztikai Ügynökség a Kisfaludy-programból. Ebből a pénzből ment a Hunguesthez tartozó egri, jelenleg zárva tartó Hotel Flóra felújítására 2,8 milliárd támogatás.

A témát ma feldolgozta az RTL Klub is, ennek ürügyén szólaltatták meg Kósa Lajost. A kormánypárti politikus így reagált a két összeg egymás mellé helyezésére:

Almár almával , körtét körtével hasonlítunk össze.

A Fidesz alelnöke hozzátette: igazságosak az állami támogatások. Eger szerint a méretének, az általa közölt igényeknek arányos összeget kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik