Belföld

Varga Judit: A vakcina nem politikai kérdés, hanem élet-halál kérdése

MTI / Koszticsák Szilárd
MTI / Koszticsák Szilárd

Elégedetten nyilatkozott az Európai Unió szociális csúcstalálkozóját követően Varga Judit, aki Facebook-videójában úgy fogalmazott: Portóban a magyar delegáció világossá tette, hogy számunkra a szociális Európa azt jelenti: család, munkahelyteremtés és innováció. Az igazságügyi miniszter posztját az MTI szemlézte.

Kijelentette: ezek mögött a rövid szavak mögött tíz év tapasztalata és a magyar emberek kemény munkája áll. „Az elmúlt évtizedben ugyanis sikerült elérnünk, hogy a munka megbecsült értékké, a versenyképesség alapvetéssé, a nemzeti identitás és a család pedig munkaalapú társadalmunk elvi motorjává váljon” – fogalmazott Varga Judit. Azt mondta, egyre többen értik, hogy a magyarok miért választanak sokszor más utat, miért térünk el a fősodortól. Akik sokáig csak a fejüket csóválták, ma már elismerően biccentenek. Legyen szó migrációról, családpolitikáról, foglalkoztatottságról vagy vakcinabeszerzésről, a magyar út számtalanszor igazolást nyert, tette hozzá a miniszter.

Varga Judit kiemelte: a sikereink a koronavírus-járvány ellenére is megkérdőjelezhetetlenek, hiszen Magyarországon a beoltottak száma szombaton meghaladta a 4,2 milliót. A következő mérföldkő 5 millió beoltott lehet, jegyezte meg.

Hozzátette, a kiemelkedő átoltottsági mutatók elérhetetlenek lettek volna a magyar emberek kitartása és a keleti vakcinák nélkül.

Lassan, de biztosan fordul a szél Európában is, hiszen egyre többen fontolgatják a magyar megoldásokat, és egyre többen látják be, hogy a vakcina nem politikai kérdés, hanem élet-halál kérdése

– fogalmazott a miniszter.

Varga Judit közölte azt is, az Európai Unió vezetői egyetértenek abban, hogy a világjárvány utáni helyreállítás egyik kulcseleme az oktatás. Európában élen járva Magyarország stratégiai célja, hogy belátható időn belül regionális tudásközponttá váljon, mondta, hozzátéve, hogy ennek érdekében sosem látott mértékben fejlesztik az egyetemek versenyképességét, infrastruktúráját és növelik az oktatási színvonalukat. Közölte, ezt szolgálja az egyetemi modellváltás.

A miniszter azt mondta: „mindig is vallottuk, hogy a több Európa helyett okosabb Európára van szükség”.

Kiemelt kép: Varga Judit igazságügyi miniszter az EU szociális csúcstalálkozója szünetében a portugáliai Portóban 2021. május 7-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik