Belföld

Tömegverekedés volt egy csongrádi vendéglőnél, vascső, husáng, lapát és kés is előkerült

Getty Images
Getty Images

Vascsővel, husánggal, késsel és különböző szerszámokkal esett egymásnak két társaság egy Csongrád megyei faluban található vendéglő előtt. A Szegedi Járási Ügyészség egy apának és a fiának indítványoztatta a letartóztatását a balhézók közül.

A gyanú szerint a fiatalabb férfi gépkocsival közlekedett kedd este a faluban,  amikor meglátta a szintén autóval közlekedő haragosát. A közeli vendéglő előtt mindketten megálltak, kiszálltak az autóból és szóváltásba keveredtek.

A vita során a gyanúsított elővett egy kést és közölte a haragosával, hogy „meghalsz”. Ekkor a sértett az autójához lépett, hogy elővegyen egy fahusángot, erre  válaszul a gyanúsított a csomagtartóba szúrta a kést, és az alkarján is megvágta a sértettet.

A gyanúsított a támadás hatására segítségül hívta a rokonait, ahogy a gyanúsított rokonsága megjelent a helyszínen, köztük a késelő apjával. A két társaságból többen szerszámokkal, így vascsővel, lapáttal, nyújtófával voltak felfegyverkezve. A vita során a gyanúsított és az édesapja egy-egy vascsővel több alkalommal fejen és lábon ütötték a másik társaság egy tagját, valamint ököllel és lapáttal ütlegelték a sértettet is.

A bántalmazásokban több, eddig még nem azonosított személy is rész vett. A vita lezárásaként a sértettet egy biciklivel is megdobták, akinek a többszörös bántalmazás hatására nyolc napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek. A tömegverekedés végére mintegy 25-30 fős feldühödött csoportosulás alakult ki a vendéglő előtt.

A felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság, súlyos testi sértés miatt indult eljárásban a járási ügyészség a bűnismétlés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta a családfő és fia letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik