Belföld

Tizenhat évig hallgatott egy nő arról, hogy a volt párja megölte és szemétbe dobta az újszülött kisfiát

Police.hu
Police.hu

Egy Péteri külterületén lévő szeméttelepen felhalmozott, a településen végzett lomtalanításkor összegyűjtött hulladékok között találtak 2014 szeptemberében a guberálók egy  fekete szemeteszsákban lévő újszülött holttestet a szemétbánya egyik lecsupaszított részén. Az elrejtéshez használt zsákban véres rongyok voltak.

Az igazságügyi orvosszakértő megállapítása szerint érett, életképesen világra jött kisfiú volt az áldozat, halála erőszakos módon, eltitkolt, elhanyagolt szülés, ellátatlanság, magára hagyottság, kihűlés miatt következhetett be, amelyhez a zsákba csomagolás okozta levegőelhasználódás, fulladás is közrejátszhatott.

Hónapokon keresztül zajlott a felderítés, ám a tanúvallomások, kikérdezések, a helyszíni szemle és a boncolás adatai nem hoztak fordulatot, és a tettest nem sikerült azonosítani. A büntetőeljárást felfüggesztették, de nem feledték.

A Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya tavaly vette elő az aktát. Áttanulmányozták, elemezték, hónapokig ötleteltek, keresték a megoldást, mígnem tavaly júniusára 440-ről 55 főre sikerült szűkíteniük a szóba jöhető, Péteri településen élő anyák számát. A többgyermekes nők közül egy akkor 48 éves asszony sétált be a Gyömrői Rendőrőrsre, hogy vallomást tegyen.

Elmondta, hogy 2004-ben akkori férjével, a biztonsági őrként dolgozó S. Józseffel élt, közösen nevelték egyéves ikerfiaikat, valamint előző házasságából született három gyermekét. Kapcsolatuk azonban megromlott, mert a férje féltékeny volt, többször megverte, s lelki és fizikai terrorban tartotta. Egy őszi hajnalon hasfájásra ébredt, egy órával később pedig egy kisfiúnak adott életet. Elmondása szerint nem volt tisztában a terhességével.

police.hu

A hangokat hallva férje belépett a szobába, majd amikor meglátta a gyermeket,  kiabálni kezdett, felesége hiába kérte, hívjanak mentőt. Amikor az anya a fürdőszobából visszatért sem az újszülöttjét, sem pedig a férjét nem találta. Később S. József visszaérkezett és megfenyegette, ha bárkinek szólni mer a szülésről, akkor megöli.

A harmadnap kérdezősködő rendőröknek azt hazudta, nem tud senkiről, aki a közelmúltban szülhetett – bár sejtette, hogy a megtalált halott csecsemő az ő fia lehetett. Nem sokkal később S. Józseffel elváltak útjaik, azóta újból férjhez ment, de a történtekről tizenhat esztendőn át hallgatott.

S. Józsefet 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Az őrizetbe vett és letartóztatott gyanúsított mindent tagadott, állítása szerint fogalma sem volt a terhességről és a szülésről, sőt az akkoriban a környéken nagy port kavart halott csecsemő ügye őt is sokkolta. Feleségét sosem bántotta, apró vitáik voltak, de kezet sosem emelt rá.

A most 58 éves, monori illetőségű S. Józseffel szemben folytatott nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik