Belföld

Boldogan cipelte haza zsákmányát a tolvaj, de csak a kályhából kiszedett hamu volt a zsákban

Alighanem még nagypapa és nagymama korukban is sírni fognak majd nevetéstől a ráckevei rendőrök, ha elmesélik az unokáiknak majd azt, hogyan buktatta le magát egy dömsödi réztolvaj. A férfi egy zsák vasat akart lopni az egyik ház udvaráról, ám amikor hazaért és kinyitotta a zsákmányt, akkor döbbent csak rá, hogy hamuval volt megöltve a zsák.

A börtönből közelmúltban szabadult 34 éves férfi alkalmi munkákból élt. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint ölébe pottyant lehetőségként élte meg, amikor jártában-keltében azt látta egy ház udvarára benézve, hogy éppen egy kocsit bontottak darabjaira. Rögvest kitalálta, lopott rézzel fogja kiegészíteni szerény jövedelmét, ezért az egyik hajnalban visszament a házhoz, átugrott a betonkerítésen és felkapott egy tömött zsákot.

Hátára emelve érezte, hogy ez bizony szép fogás, mert alig bírta cipelni. Nagy nehezen átdobta a kerítésen, ám már akkor gyanakodott, amikor a földet érő zsák inkább adott puffanó, mint csörgő-zörgő hangot. Amikor kinyitotta, akkor szembesült csak azzal, hogy igencsak mellétrafált.

A zsákban nyoma sem volt réznek, és kályhából kikotort hamuval volt megpakolva. Mérgét zsákmányán töltötte ki, belerúgott egy embereset, majd hazament. Miután a tulajdonos fia furcsállotta az utcán heverő zsáknyi hamut, értesítette a rendőrséget. Néhány kikérdezés és adat begyűjtése után a 34 éves férfi már a kihallgató helyiségben ült és részletesen jegyzőkönyvbe mondta a félresikerült próbálkozását.

Mivel az udvaron közel százezer forintot érő veszélyeztetett érték hevert, lopás kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást a Ráckevei Rendőrkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik