Belföld

Végrehajtók foglalták le a lúgos orvos családi házát

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu

Végrehajtók mentek ki pénteken a lúgos orvosként ismert Bene Krisztián több száz négyzetméteres családi házához, hogy leltárba vegyék és biztosítsák az ingatlant és az ingóságait, írja a Telex.

A jogerős büntetését töltő Bene áldozata, Renner Erika és jogi képviselője két hete biztosítási intézkedés iránti kérelmet nyújtott be a bíróságra, mert úgy ítélték meg, hogy a férfi ki akarja játszani a még nevén levő nagy értékű vagyont. Vélhetően azért, hogy ne legyen fedezete majd a kártérítésre.

A tavaly hozott elsőfokú ítélet szerint Benének 25 millió forint kártérítést kellene fizetnie Renner Erikának, amiért megsértette a nő testi épségéhez és egészséghez fűződő jogát. A döntés ellen a férfi fellebbezett, az ügyet másodfokon táblabíróság tárgyalja majd.

A Fővárosi Törvényszék azonban addig is elrendelte a „pénzkövetelés biztosítását”, így az ügy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar Hivatalához került.

Bene Krisztiánt 11 év börtönre ítélték jogerősen, mert megkötözte, elkábította, és maró anyagot öntött a volt barátnője nemi szervére és testére. A volt kórházigazgatót örökre eltiltották az orvosi hivatásától.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik