Belföld

Mészáros Lőrinc bepöccent, mert bűnözőnek nevezte őt a Momentum elnöke, a bíróság azonban elutasította a keresetét

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Pár napja Fekete-Győr András kapott egy bírósági végzést, amiből az derült ki, hogy Mészáros Lőrinc „nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége” miatt feljelentette őt – a Momentum elnöke erről Facebook-oldalán számolt be.

Fekete-Győr többek közt

  • strómannak nevezte Mészárost
  • és arról is beszélt, hogy minden jel szerint, bűnök sorát követte el, és 2022 után bíróság előtt kell felelnie az ország kifosztásáért.

A bíróság szerint – amely elutasította a keresetet – azonban „Mészárosnak tűrnie kell, hogy a 2022 utáni felelősségre vonásról beszélünk, és nem bűncselekmény, hogy bűnözőnek neveztem” – írja a politikus.

Az indokolás szerint sem az nem rágalmazás, hogy a Momentum elnöke szerint „Orbán, Rogán, Mészáros bűnöző, bíróság előtt a helyük”, sem az, hogy „Politikusok és oligarchák ülnek majd a vádlottak padján. Magyarország kontra Orbán, Mészáros, Rogán és társaik”.

A bíróság szerint Mészáros

Magyarország gazdasági életének egyik fontos szereplője, cégcsoportja olyan nagyobb ügyletekben, fúziókban részes, melyek a Gazdasági Versenyhivatal engedélyéhez kötöttek(…); a gazdasági életben közszereplőnek minősül, így e körben személyével kapcsolatban a véleménynyilvánítás lehetőségei az átlagosnál jóval tágabbak.

A feljelentést idézve ez is kiderül: a „feljelentő sérelmezte továbbá, hogy a feljelentett magánemberként is megszólította, amikor a jachton való utazásáról ír, ekkor ugyanis a feljelentő kizárólag a feljelentett pihenési szokásait tünteti fel negatív színben.“ Azaz – írja a Momentum vezetője – „képes volt komolyan megsértődni és beleírni a feljelentésbe azt, hogy a közpénzből vásárolt több milliárdos NER-jachtot és az azon nyaraló fideszes strómanokat és bűnözőket negatív színben tüntettük fel.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik