Belföld

Letartóztatták a rockzenésszel hét szúrással végző férfit és fiát

Mihádák zoltán / MTI
Mihádák zoltán / MTI

Valóságos vérfürdőt rendezett a fiával az a férfi, aki megölte az exe új élettársát, K. Gyulát Dunavarsányban. D. Sándor azért érkezett az ismert rockzenész házához a fiával, mert a válófélben lévő felesége hozzá költözött.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy az emberöléssel is vádolt idősebb férfi panasszal élt a gyanúsítás ellen, és nem tett vallomást a kihallgatása során, míg a fia nem tett panaszt, és ő is megtagadta a vallomást.

Az elkövetők miután az ingatlan elé értek kihívták a zenészt a házból, majd a fiú egy teleszkópos viperával próbálta a kerítésen keresztül megütni a férfit. Mivel nem sikerült elérnie, ezért benyomta a kaput, rárontott és már az udvarban többször is fejbe vágta az eszközzel.

Ekkor érkezett K. Gyula segítségére az egyik szomszédja, a fiú vele is dulakodni kezdett, megütve őt is a viperával. Az apa pedig elővett egy körülbelül tizenöt centiméter pengehosszúságú vadászkést és azzal hason illetve mellkason szúrta a zenészt összesen hét ízben.

Ezt követően az apa és a fia elmenekült a helyszínről. A megszurkált zenész a helyszínen meghalt,  míg a segítségére siető szomszéd könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőrök azonnal lezárták a települést a gyilkosság után, ezért D. Sándor önként feladta magát, a 27 éves fiát a helyszíntől három kilométerre kapták el.

Az apát emberölés, míg a fiát súlyos testi sértés kísérlete, illetve mindkettejüket felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés miatt hallgatták ki gyanúsítottként.  A Pest Megyei Főügyészség bizonyítás megnehezítésének veszélye illetve az apa vonatkozásában eljárási jelenlétének biztosítása céljából indítványozta az elkövetők letartóztatását. A kényszerintézkedésről még ma délután döntenek.

Frissítünk!

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a férfit és fiát és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatásukat.

A döntést az ügyész és a gyanúsítottak tudomásul vették, míg a terheltek közös meghatalmazott védője fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik