Belföld europoli

Deutsch Tamás levélben panaszkodott Vera Jourovának, hogy Magyar György fia is dolgozik a jogállamisági jelentésen

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának vezetője levélben fordult Vera Jourová és Didier Reynders uniós biztosokhoz az Európai Bizottság készülő, 2021-es jogállamisági jelentéssel kapcsolatos magyarországi előkészületei kapcsán – közölte a Fidesz EP-képviselőcsoportja az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Tavaly, az Európai Bizottság úgynevezett jogállamisági jelentést készített. Azt ígérték, hogy tárgyilagosan értékelik az egyes országokat, így Magyarországot is. Ehelyett azonban egy politikai pamflet született, ami az európai és a magyar baloldal összes rágalmát visszhangozta hazánkkal szemben. Jókora botrány is kerekedett a politikai elfogultság és kettős mérce alkalmazása miatt

– írja Deutsch Tamás. A jelentés elmarasztalta Magyarországot, itt mi is írtunk róla.

Deutsch problémája most az, hogy az Európai Bizottság idén, a jogállamisági jelentés Magyarországgal foglalkozó fejezetét előkészítő delegáció kapcsolattartójának Magyar Gábort, az Európai Bizottság egyik főigazgatóságának munkatársát nevezte ki.

Magyar Gáborral nem az a probléma, hogy Magyar György, az ismert baloldali ügyvéd-politikus fiáról van szó. A kinevezés attól botrányos, hogy Magyar Gábor nem egy független uniós tisztviselő, hanem a valóságban egy izgága baloldali politikai aktivista, aki Gyurcsány Ferenc és Gyurcsányné rágalmait is sokszor túlszárnyaló, elfogult nyilatkozatokat tett

– írja Deutsch. A Fidesz képviselője azt szeretné, ha az Európai Bizottság azonnal visszahívná Magyart.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik