Belföld koronavírus

Májusban 1,3, júniusban 2,2 millió adag Pfizer jön

Varga György / MTI
Varga György / MTI

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Pfizer magyarországi vezérigazgatójával egyeztetett, ekkor derült ki, hogy az áprilisi 1,1 millió után májusban közel 1,3 millió, júniusban pedig további 2,2 millió adag érkezik Magyarországra. Vereckei Péter, a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta az MTI beszámolója szerint, folytatják a szállításokat a harmadik negyedévben is. Ez lehetővé teszi, hogy a 16-18 éves korosztályt is beolthassák.

A céggel kötött szerződés 10,8 millió oltóanyagról szól, kedden a 20. szállítmány érkezik, 334 ezer oltóanyaggal. Ezzel összesen már 2,8 milliót ér el a Pfizer által Magyarországra szállított oltóanyagok száma. Ezáltal ma az országba a legtöbb vakcina éppen a Pfizertől érkezett – mondta Szijjártó.

Az, hogy mekkora idehaza a Pfizer-vakcina népszerűsége, mi sem mutatja jobban, mint a múlt hét pénteki nap, amikor az emberek – a regisztráció összeomlása után – megrohanták a kórházi oltópontokat, amikor a kormány 100 ezer adagnyi Pfizer-vakcinát szabadított fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik