Belföld

Tucatnyi buszmegállót barmolt szét két fiatal csúzlikkal kilőtt üveggolyókkal

police.hu
police.hu

Kétrendbeli társtettesként felfegyverkezve elkövetett garázdaság és háromrendbeli nagyobb kárt okozó rongálás és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 21 éves büntetett és egy 20 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfival szemben, akik tucatnyi buszmegállót barmoltak szét puszta szórakozásból. A csúzlikkal és üveggolyókkal okozott kár négymillió forint.

Az egymással baráti viszonyban lévő két fiatal férfi február közepén többször is beült a kocsiba egy cimborájukkal, aki csak “nézőként” volt jelen, majd 12 buszmegállót rongált meg Békéscsabán a csúzlikkal kilőtt üveggolyókkal.

police.hu

Ezzel hárommillió forintos kárt okoztak a város önkormányzatának. Megrongáltak ezen felül egy gazdasági társaság tulajdonában lévő utasvárót és üvegfalat, közel 560 ezres kárt okozva, egy, a Magyar Állam tulajdonát képező ingatlant és egy rendezvényhajót is, amelyben közel 600 ezres kárt tettek. A terheltek erőszakos és kihívóan közösségellenes magatartásai alkalmasak voltak arra, hogy másokban riadalmat vagy megbotránkozást keltsenek.

Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a bűnösségét beismerő két fiatalemberre azzal, hogy rendeljék el pártfogó felügyeletüket, külön magatartási szabályként írja elő a számukra, hogy civil szervezetnél vagy egyháznál közhasznú munkát végezzenek, illetőleg kötelezzék őket az okozott kár megtérítésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik