Belföld

Elítélték a Czeglédy Csabát hamisan vádoló férfit

Rosta Tibor / MTI
Rosta Tibor / MTI

Hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Járásbíróság azt a férfit, aki 2018-ban azt állította a vallomásában, hogy az akkor még letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba kijátszotta a büntetés-végrehajtási szabályokat, és számos olyan kedvezményt kapott a fegyőröktől, amiben a többi rab nem részesült. A politikus által közzétett bírósági ítélet szerint a férfit kötelezték a 18 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére is.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Czeglédy ellen valló tanú 2017 tavaszától élvezte a Szegedi Fegyház vendégszeretetét. H. Tamás a korábbi vallomásában azt állította, hogy a politikus az engedélyezettnél is többet találkozhatott a feleségével, amely során iratok átadására is lehetősége volt. Emellett azt állította, hogy Czeglédy 40 ezer forintért vett telefont az egyik fogvatartottól, és a kívánságának megfelelő elhelyezést és ételt is kapott.

Czeglédy szerint viszont ebből egy szó sem volt igaz, ezért feljelentette a tanút rágalmazás és hamis vád miatt. A bíróság jogerős ítéletében hat hónap fogházra ítélte a férfit, de a büntetését két évi próbaidőre felfüggesztette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik