Belföld

Bejött neki a börtön: rabolni ment a szabadulása után, hogy újra lesitteljék

Szeretett volna visszakerülni egy idős férfi a börtönbe, ezért elment rabolni pár nappal a szabadulását követően. Teljesült a vágya, mert villámgyorsan letartóztatásba került, melyet büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

A Soproni Járási Ügyészség indítványa szerint a 61 éves férfi idén áprilisban szabadult az utolsó szabadságvesztéséből. Három nappal később elutazott Sopronba, ahol vett egy zöldséghámozó kést. Ezzel bement egy drogériába, majd „Ez egy pénzrablás, ide a pénzt, nyomjátok a pánikgombot!” felkiáltással pénzt követelt a pénztárostól. A pénz átadása helyett az üzlet dolgozói értesítették a rendőrséget.

A férfi már többször volt büntetve korábban erőszakos bűncselekmények miatt, ezért a terhére rótt felfegyverkezve elkövetett rablás kísérletét erőszakos többszörös visszaesőként követte el.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a férfi letartóztatását. Mivel végzés ellen esze ágában sem volt fellebbezni az elkövetőnek, így az véglegessé vált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik