Belföld koronavírus

Külügyi államtitkár: a baloldal miatt rohamozták meg a kórházakat Pfizer-vakcináért

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A múlt pénteki hatalmas sorokra máris magyarázatot adott az egyik külügyi államtitkár: a baloldal tehet róla Vargha Tamás szerint.

Kapcsolódó
„Berontottam a rendelőbe, mondtam, hogy én Pfizerért jöttem, velem ne szórakozzanak!”
A Honvéd Kórház előtt is több száz méteres sor alakult ki, sokan itt próbáltak szerencsét, de amikor kiderült, hogy elfogyott a Pfizer vakcina, az emberek egy jelentős része hazament.

Vargha a fideszes Csenger-Zalán Zsolt kérdésére válaszolt, aki aziránt érdeklődött, hogy mégis folytatódik az oltási program?

Vargha Tamás – aki a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára – elmondta: a magyar kormány rendkívül hamar felismerte, hogy szükség van biztonságos és hatékony oltóanyagra, függetlenül attól, hogy az honnan érkezik. Az ország a következetes és kölcsönös tiszteleten alapuló külpolitikája révén világon az elsők között juthatott Szputnyik és Sinopharm-vakcinához – mondta.

Hozzátette:

még egy 200 ezres orosz szállítmány van hátra a következő hetekben, a Sinopharm-oltóanyagból májusban még 2,9 millió adagot várnak.

Beszélt arról is, az oltásellenes baloldal politikai hasznot remélve elbizonytalanítja az embereket.

Szerinte ezt bizonyítják a pénteken történtek, hiszen azért gondolták olyan sokan, hogy a Pfizer-oltóanyag az egyetlen hatásos, mert a baloldal folyamatosan ezt hitette el az emberekkel. Minden oltóanyag hatásos

– tette hozzá Vargha.

Kapcsolódó
Egy hét alatt kideríthetnénk, mennyire hatásos a kínai vakcina
Sok magyar lélegezne fel, és jót tenne az oltási kedvnek is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik