Belföld

Kenesei Krisztiánnak adta ki magát egy csaló, letartóztatták a hasonmást

Több százezer forintot csalt ki kilenc áldozatától áldozataitól egy visszavonult válogatott labdarúgóra hasonlító férfi Budapesten. O. Attila leszólította az utcán járókelőket, és, hogy bizalmukat elnyerje, egy már visszavonult magyar válogatott labdarúgónak adta ki magát.

Értesüléseink a 29-szeres korábbi magyar válogatott, többszörös bajnok és kupagyőztes Kenesei Krisztián az a visszavonult futballista, akinek a férfi kiadta magát. A hasonmás miután “bemutatkozott” azt állította, hogy kölcsönre van szüksége, mert lerobbant az autója és nincs nála elég pénz az autómentő kifizetésére. Állítólagos szorult helyzetét azzal is magyarázta, hogy gyermekéért el kell mennie a kórházba, de közben fogadkozott, hogy a kölcsönt még aznap visszaadja.

Ehhez megadta telefonszámát, sőt aki bizalmatlan volt annak, megmutatta Kenesei Facebook profilját is. Mivel O. Attila valóban hasonlított a volt támadóra, ezért a  kételkedők bedőltek a mesének, és több tízezer forintokat adtak a csalónak, aki a pénz átvételét követően eltűnt, mint a kámfor és soha többé nem jelentkezett.

A ferencvárosi rendőrök április 26-án fogták el a csalásokkal gyanúsított férfi. A ferencvárosi nyomozók kilenc rendbeli csalással gyanúsították meg, majd őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Mivel feltehető, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna és újabb, szándékos bűncselekményt követne el, ezért a kerületi ügyészség letartóztatást indítványozott vele szemben. Úgy tudjuk, hogy a Kenesei hasonmás beismerte a bűnösségét a kihallgatása során. Az ügyben eljáró nyomozási bíró letartóztatta a volt gólvágóra hasonlító férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik