Belföld koronavírus

Az ellenzék a Fradi-meccshez köti a Pfizer-akciót

Balázs Attila / MTI
Balázs Attila / MTI
Fekete-Győr András és Gyurcsány Ferenc is reagált a soron kívüli lehetőségre.

A Momentum Mozgalom  elnöke Facebook-oldalán emlékeztetett rá, hogy Kubatov Gábor FTC-elnök korábbi bejelentése szerint 4 millió beoltottnál várják a nézőket a stadionba a Ferencváros–Mezőkövesd bajnoki meccsre.

Fekete-Győr András szerint mivel

szombatra telt házas Fradi-meccset szeretett volna a Fidesz-pártigazgató, ma elő is került 100 000 Pfizer-vakcina. Mi lenne, ha nem Kubatov meccseihez igazítanák az oltási tervet?

Korábban a Demokratikus Koalíció elnöke is arról írt, hogy erősen motiválhatta a mérkőzés a Pfizer-vakcinák soron kívüli kiosztását, amit – mint utalt rá – igazságtalannak tart.

Gyurcsány Ferenc azt javasolta a kormánynak, mostantól legyen szabad vacinaválasztás.

Volt szabad vakcinaválasztás. 10 percig. Aztán összeomlott a honlap. Kubatov focicsapata miatt megnyitják a Pfizer-csapokat, de akinek korábban szüksége lett volna rá, azok nem kaptak. Legyen akkor innentől minden nap szabad vakcinaválasztás. Ne csak Fradi-meccs előtt. Rendben van, fiúk?

A DK később közleményben tudatta, hogy a kormány pár óra alatt bebizonyította, a magyarok nem oltásellenesek, csak olyan vakcinát szeretnének, amelyben megbíznak.

A párt jelezte, az európai országok jelentős részében mindenki szabadon választhat a vakcinák közül. A Demokratikus Koalíció azt követeli, mostantól folyamatosan, minden nap tegyék lehetővé az összes nyugati oltás foglalását, mindenki maga dönthesse el, milyen vakcinát kér. Mint írták, korábban törvényjavaslatot nyújtottak be a szabad vakcinaválasztásért, de ezt elutasította a Fidesz, ezt nevezte oltásellenességnek.

Az akciós Pfizerért egyébként tömegek állnak jelenleg is sorba. Az operatív törzs az időpontfoglaló összeomlását ugyanakkor nem a vakcina népszerűségével, hanem a felelőtlen emberek terheléses támadásával magyarázta.

Kapcsolódó
Lantos Gabriella óva int a Fradi-meccstől
Szerinte nem szabad hinni a kormánynak. A Nemzet Hőseinek egyike is korainak tartja a nyitást.
?”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik