Belföld

Részbeni beismerő vallomást tett a 28-as villamoson gyilkoló hajléktalan

police.hu
police.hu

Lezárta a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság azoknak a hajléktalanoknak az ügyében, akik tavaly áprilisban megöltek egy kutyával lévő 25 éves fiatalembert a 28-as villamoson, az Orczy téren.

A meggyilkolt 25 éves fiú és támadói egy villamoson utaztak az egyik  este. Az egyik hajléktalan életmódot folytató férfi piszkálni kezdte a fiúnál lévő törpepincsit, amit az eb gazdája nehezményezett, ezért szóváltás alakult ki közöttük. A szóváltás közben a terhelt leköpte a 25 éves fiút, majd dulakodni kezdtek, ami során a támadó elővett egy kést.

A megtámadott fiatalember barátja ezt észlelve a társa védelmére kelt, azonban ezt a másik férfi gyanúsított, D. Károly megakadályozta és egy alkalommal arcon ütötte. A kést tartó L. János ezt követően mellkason szúrta a fiút, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A dulakodás hangjaira a villamos vezetője megállította a szerelvényt, amelyről a gyanúsítottak futva elmenekültek, de a járőrök perceken belül elkapták őket.

A velük lévő B. Éva átvette a gyilkostól a kést és előbb a ruhájába, majd egy közterületi virágládába dugta, később pedig szándékosan valótlanságot közölt a rendőrökkel a kés hollétéről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya a 43 éves L. Jánost emberöléssel, az áldozat barátját megütő 38 éves D. Károlyt bűnsegédként elkövetett emberöléssel gyanúsítja. A bűncselekményt követően mindkét férfit őrizetbe vették, azóta letartóztatásban vannak. A 28 éves D. Éva ellen bűnpártolás miatt folytattak eljárást, amiért eldugta a halálos sebet okozó kést, ő bűnügyi felügyelet alá került.

Kiderült, hogy a három gyanúsított közül csak ketten rendelkeznek bejelentett lakóhellyel, ám ott egyikük sem tartózkodik: mindhárman hajléktalan életmódot folytattak. Arra is fény derült, hogy a nő prostiként dolgozott, és ebből is tartotta el magát.

Értesüléseink szerint az emberöléssel gyanúsított L. János részbeni beismerő vallomást tett a nyomozati szakban, míg a két társa D. Károly és D. Éva beismerte a bűnösségét.

A két férfi többszörösen is büntetett előéletű. Egyikük tavaly január 5-én szabadult feltételesen. A kést elrejtő D. Éva egyelőre büntetlen előéletű, de ellene is több büntetőeljárás van folyamatban. A BRFK lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik