Belföld

„Nem gondoltam, hogy a hurok fulladást okoz” – védekezett a kutyát temetőbe vonszoló férfi

Egy kertészkedő idős asszony vette észre, hogy a közeli temetőbe tartó férfi kötélen vonszolt valamit. Nem sokkal később viszont az idegen már üres kézzel távozott.

Az asszony elindult, hogy a furcsa jelenetsornak utánajárjon, és teljesen elborzadt azon, amit látott. Egy temetői konténerhez kikötött, nyöszörgő, haláltusáját vívó kiskutyát talált.

Azonnal megpróbálta letépni a szorosan az eb nyaka köré hurkolt fáslit, de nem járt sikerrel, és mire a segítségül hívott szomszéd odaszaladt, az egy év körüli, világos szőrű kutya elpusztult.

police.hu

A rendőrök személyleírás alapján rövid idő alatt azonosították és elfogták a 64 éves tettest. A férfi elismerte a cselekményét, és igencsak elképesztő magyarázatot adott. Azt mondta, hogy a kiskutyát az úton találta, s azt gondolta elkóborolt. A nála lévő fáslival hurkot kötött a nyakára és a temető felé kezdte húzni. Erősen kellett rángatnia, mert a kutya nem engedelmeskedett.

Végül a temetőben egy szemetes konténerhez vonszolta és kikötötte, mondván: „Majd megtalálják, mert sok ember jár oda”. Állítása szerint nem akarta bántani, és nem gondolta, hogy a hurok fulladást okoz. A dabasi rendőrök állatkínzás miatt indítottak eljárást ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik