Belföld

Ártatlannak vallotta magát a párját rendszeresen megalázó nőverő, két évet kapott

Két év börtönre, és két év közügyektől eltiltásra ítélte a Berettyóújfalui Járásbíróság azt a Hajdú-Bihar megyei településen élő férfit, aki rendszeresen verte és megalázta az élettársát. A férfi a büntetés kétharmad részének kitöltését követően feltételes szabadságra bocsátható. A férfit a bíróság kitiltotta Berettyóújfalu és Bakonszeg közigazgatási területéről.

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a terhelt azt állította, hogy ő nem követte el a terhére rótt bűncselekményeket és fellebbezésért fellebbezett azzal, hogy ha mégis bűnösnek találják, akkor enyhítsenek a büntetésén.

A férfi 2015 tavaszától szerelmi viszonyt létesített a nővel, akivel 2017 januárjától a nő házában élettársi kapcsolatban életek. A férfi 2017 január végétől 2018 július végéig terjedő időszakban egy-kéthavonta megverte, megtépte, megrugdosta, ököllel verte és súlyosan megalázta a nőt. 

Az egyik alkalommal azzal fenyegette őt, hogy a szobában lévő hosszabbítót a nyaka köré tekeri és megfojtja őt. A férfi késsel a kezében kergette a megrémült nőt, aki menekülés közben az ágyra esett, a kezét pedig védekezésképp az arca elé tartotta. Az agresszív férfi a késsel a nő kezét megszúrta, amely során könnyű sérülést szenvedett, azonban fennállt a lehetősége annak, hogy súlyosabb sérülést okozzon.

2018 januárjában a férfi és a nő ismét összeveszett.  A nőverő a hajánál fogva húzta a nőt. majd a csempébe verte a fejét és megrugdosta. A bántalmazás miatt a nőnek nyolc napon túl gyógyuló sérülése keletkezett.

A nő megpróbáltatásai azonban még mindig nem értek véget. Egy áprilisi kerti partin a férfi a meghívott vendégek előtt tépte meg és ütötte arcon a nőt. A bántalmazással csak azért hagyott fel, mert az ismerősök közbeléptek és lefogták. 2018 nyarán pedig azért húzta a hajánál és rúgta fejbe a nőt, mert az a kérése ellenére sem hagyta ott munkahelyét és nem akart vele máshová költözni.

A férfi egyébként már nem először állt bíróság elé a nő bántalmazása miatt, korábban felfüggesztettet kapott testi sértésért. A nő azonban azt követően megbocsátott neki és kibékült vele. Értesüléseink szerint azonban mostanra már végleg szakított az agresszív férfivel, és más településre is költözött.

Pál Krisztina bíró az ítélet indokolása során súlyosító körülményként értékelte, hogy a férfi a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. Ezen felül a családon belüli erőszak növekvő tendenciát mutat. Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe az időmúlást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik