Belföld

Német kamionosnak adta ki magát az írni és olvasni sem tudó 2004-es makói kettős gyilkos

police.hu
police.hu

Kedden a Szegedi Törvényszéken állították bíróság elé azt a hajléktalan 47 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 17 évvel ezelőtt elvágta egy 78 éves asszonynak és lányának a torkát Makón. A több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt Sz. Dénes úgy tűnik, hogy a hallgatást választotta, mert ahogy a nyomozati szakban, úgy most sem tett vallomást.

A tettes először a szomszédos ingatlanba hatolt be, majd a kerítésen átmászva jutott be a nyugdíjas asszony házába. A nyári konyhában összetalálkozott a nyugdíjas asszonnyal, akit egy vascsővel agyonvert, majd elvágta a torkát. Ezután még másfél-két órát tartózkodott a lakásban, evett, ivott, majd átkutatta a házat. Ekkor találkozott össze az anyját meglátogató 51 éves nővel, akinek szintén elvágta a torkát.

A holttesteket újságpapírral betakarta, majd a vascsövet hátrahagyva távozott. Az elkövető azonban vénás sérülést szenvedett, s a vért még a házban lemosta, ehhez azonban levette cérnakesztyűjét, így ujjlenyomatokat hagyott hátra. 

A rendőrség 2019-ben ezeket összevetette a Makón és Csongrád megye területén élet és vagyon elleni, erőszakos bűncselekményeket elkövetők ujjlenyomataival, így találtak rá tavaly februárban mórahalmi járásban egyedül élő hajléktalan férfire. Később a házban talált kesztyűből, a vascsőről és az egyik áldozat körme alól vett mintából is kimutatták Sz. Dénes DNS-ét.

A sem írni, sem pedig olvasni nem tudó férfi ezúttal sem tett vallomást. Azt állította, hogy a bűncselekmény idején a Csongrád megyei Bordányban dolgozott napszámosként. Állítása szerint abban az időben gyakran meglátogatta barátnőjét Makón, azon a napon Bordányban volt, az áldozatok házában pedig soha nem járt.

A távirati iroda azt írja, hogy a bíróság meghallgatta a férfi egykori barátnőjét is, aki elmondta, hogy az álnéven bemutatkozó férfi német állampolgárnak adta ki magát, és azt állította, kamionsofőrként dolgozik.

Elmondása szerint a kapcsolatuk már hónapokkal a gyilkosság előtt megszakadt, mert a férfi többször s meglopta. A férfi azonban ezután is visszajárt Makóra. A bíróság az ügyben júniusban hirdethet ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik