Belföld

„Röhögcsélős sörözéssel” támadták Orbánt a parlamentben, Jakab kiállította a miniszterelnököt

MTI/Koszticsák Szilárd
MTI/Koszticsák Szilárd

Jakab Péter azzal kezdte parlamenti felszólalását, hogy „ő még egy ilyen gyáva alakot” mint Orbán Viktor nem látott. Férfi ön? – szegezte a Jobbik elnöke a kérdést a miniszterelnöknek, de a személyeskedés miatt hamar elvette tőle a szót a házelnök a parlamentben. Majd gyorsan visszakapta és azzal folytatta, hogy Orbán mindig másra mutogat és a miniszterelnöknek csak a haverok meg a foci a fontos. Orbán válaszában elmondta, hogy hamarosan elérjük a négymillió beoltottat, majd arról beszélt, hogy a halál komoly dolog, komolyan kell róla beszélni, de Jakab nyegle stílusban beszél erről. Ismét Jakab jutott szóhoz, aki felhozta, hogy csak Magyarországon lesznek telt házas focimeccsek az EB-n.

Ön megbukott, hogy mondjam, hogy megértse?

– kérdezte Jakab, majd egy piros lapot mutatott fel Orbánnak. A miniszterelnök szerint Magyarország a halálozások számában az európai átlag alatt van, az ellenzék pedig szerinte igazságtalanul támadja a járványkezelést és oltásellenes.

Szakács László az MSZP képviselője a közvagyonnal gazdálkodó alapítványokat hozta fel Orbán Viktornak, aki a vállalkozásoknak nyújtott bértámogatásokról beszélt válaszában.

Vadai Ágnes elképedve hallgatta Orbán Viktor „röhögcsélését” a Kossuth Rádióban – erről beszélt a DK képviselője a parlamentben.

A jó Isten áldja már meg miniszterelnök úr, nincs mit ünnepelni

– jelentette ki Vadai, aki emlékeztetett arra, hogy Magyarországon haltak meg a legtöbben lakosságarányosan az egész világon, ehhez képest Orbán nem az egészségügyi ellátásról beszélt a rádióban, hanem arról, hogy ki fog ülni inni egy sört.

Orbán válaszában elmondta, hogy a válság kezdete óta minden napjukat azzal töltötték, hogy magyar emberek életét megmentsék. Az átoltottsági arányból látszik, hogy Magyarország ezt a feladatot jól oldotta meg – magyarázta Orbán, aki kamuvideózással, hamisítással vágott vissza az ellenzéknek.

Mindenkinek megmentik az életét az orvosok, akinek megmenthető. Mindenki csak jót kapott az egészségügyi dolgozóktól – tette hozzá a miniszterelnök, majd visszautasította az őket ért rágalmakat, habár a rágalmak nem őket érték, hanem a kormányt.

Táblázatokat manipulálnak, olvasói leveleket mutatnak be tanulmányként. Vannak még szektások, akik bedőlnek ennek a dumának, de azért ennek nem mindenki dől be

– jelentette ki Vadai Ágnes. Orbán szerint jobban haladnánk a védekezéssel, ha az ellenzék nem lenne oltásellenes.

Schmuck Erzsébet (LMP) arról beszélt, hogy a kormány soha nem látott akciót indított a közvagyon lenyúlására. „Ingyen játsszák át a nemzet vagyonát az alapítványoknak” – mondta. Orbán Viktor erre úgy reagált, hogy az ellenzék adta el a közvagyont és az alapítványok vagyona csak közcélra, oktatási tevekénységre hasznosítható.

Szabó Tímea (Párbeszéd) ismét a halálozási adatokat hozta fel Orbánnak, és azt, hogy „röhögcsélve sörözik”. A képviselő szerint a kormány nem biztosította a megfelelő ellátást, ezért szerinte valakinek vállalnia kell a felelősséget. A miniszterelnök nagy sóhajjal kezdte a választ, majd kijelentette, hogy a baloldali képviselők nem mondanak igazat, és különböző országok különbözőképpen tartják nyilván ezeket a számokat.

Ön csak a lopással foglalkozott és az ellenzék elleni hergeléssel

– reagált Szabó Orbán kijelentésére.

Steinmetz Ádám, a Jobbik képviselője a tao pénzekről és a fociról is kérdezte a miniszterelnököt, szerinte ugyanis az nincs rendjén, hogy miközben hatalmas összegek mennek a sportba, az NB1-ben a játékosok 60 százaléka külföldi és az utánpótlásban sem jönnek a sikerek.

A nagy pénz kis foci nem tetszik az embereknek

– jelentette ki Steinmetz. Orbán válaszában úgy fogalmazott, hogy egyetlen sportág esetében sem visel felelősséget a kormány a csapatok eredményességéért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik