Belföld

Videón, ahogy átcsusszan egy ittas sofőr a társa helyére igazoltatás előtt

Magyarország Ügyészsége / Youtube
Magyarország Ügyészsége / Youtube

Hamis tanúzás miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség azzal a 30 éves siófoki férfival szemben, aki barátját mentő valótlan tanúvallomást tett egy ittas járművezetés miatt indult bűnügyben.

Az elkövető tavaly májusban az éjszakai órákban Enying belterületén utasként utazott az ittas állapotban lévő barátja által vezetett kistehergépkocsiban, amikor észrevették, hogy egy rendőrjárőr intézkedés alá akarja vonni őket. Az ittas sofőr ekkor a közeli autómosóba hajtott azért, hogy ott a vezetőülésben helyet cseréljen a józan utassal, így az intézkedő rendőrökben az a benyomás alakuljon ki, hogy az autót mindvégig a vádlott vezette.

A rendőrök azonban a hátsó szélvédőn keresztül észlelték a helycserét, így a gépkocsit ténylegesen vezető férfi ellen indítottak büntetőeljárást a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt, melyben a Siófoki Rendőrkapitányság megkeresésével tanúként hallgatták ki az utast.

A férfi azért, hogy barátját mentse, a törvényes figyelmeztetések ellenére valótlan tanúvallomást tett, és akként nyilatkozott, hogy a kocsit kizárólag ő vezette, és az ittas férfi a rendőri intézkedéskor csak azért szállt ki a vezető oldali ajtón, mert a másik szorult. A vádlott azonban nem tudott arról, hogy amellett, hogy az intézkedő rendőrök látták a helycserét, az automosó biztonsági kamerája is rögzítette az esetet.

Az ügyészség felfüggesztettet kért a vádlottra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik