Belföld

Elkötelezett kormánypárti az SZFE-s maszkos nőt megvágó férfi, aki szerint Színművészeti ügyével csak lejáratták az országot

Érdekes részletek derültek ki az SZFE-s maszkot viselő nőt megvágó Ó.Bence mai tárgyalásáról, amelyről a Telex tudósított.

Arról mi is beszámoltunk ma, hogy hat év börtönre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a csepeli bíróság azt a felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszakkal, valamint súlyos testi sértés kísérletével vádolt  Ó. Bencét, aki február 25-én késsel sebesítette meg egy SZFE-maszkos nő arcát a 151-es buszon. Ó. Bence a Szent Imre tér felé közlekedő 151-es buszon odalépett az SZFE-s maszkot viselő nőhöz, majd szidalmazni kezdte, ezt követően kést rántott, amivel megsebesítette a nő arcát. Ó. Bence ezt követően leszállt a buszról, majd elmenekült a helyszínről, a rendőrség azonban rövid időn belül elfogta. A nő könnyű sérüléseket szenvedett, a támadás azonban súlyosabb sérülés okozására irányult.

Kapcsolódó
Hat év börtönre ítélték az SZFE-s maszkos nőt megkéselő Ó. Bencét
A csepeli buszon késelő férfi bocsánatot kért az áldozatától és felmentésért fellebbezett.

A Telex a támadó mai bírósági vallomása alapján azt írta: a 37 éves férfi főiskolát végzett, de – ahogy fogalmazott – korábban „mindenféle hülyeséggel elcseszte az erkölcsi bizonyítványát”, ezért az utóbbi időben építkezéseken dolgozott kisegítő munkásként. Saját bevallása szerint is „elkötelezett kormánypárti, nem pedig szélkakas”, akinek nagyon rosszul esett, hogy az SZFE-üggyel telekürtölték a nemzetközi sajtót és lejáratták vele a hazáját.

Számtalan Hollywood színész pózolt a free SZFE felirattal, ez megalázó dolog volt és rossz fényt vetett az országunkra

-mondta.

Az SZFE-maszkot viselő áldozatát korábban is látta már, mert ugyanazzal a busszal utaztak, és többször felidegesítette magát rajta. Február 25-én azonban egy „kedves szomszédom halálhíre miatt eleve rossz kedvem volt, robbanékony hangulatban voltam. Így gyalogoltam a buszmegálló felé, amikor megláttam a SZFE-maszkos hölgyet” – mondta a férfi.

Ha csak egy diszkrét kitűzőt viselt volna, elmentem volna mellette, de azzal, hogy ilyen maszkot viselt, visszaélt a véleménynyilvánítás szabadságával

– magyarázta.  A vádlottat felháborította az, hogy a nő szó szerint, az arcán viselte a véleményét. „Hogy teheti meg azt, hogy ennyire nyíltan provokál? Fel lehetne venni egy diszkrét maszkot. Nem muszáj valaki véleményét beerőszakolni mások aurájába. Nem kellene mások érzékenységét megsértenie ezzel” – sorolta érveit, hogy végül miért döntött úgy, levágja a maszkot a nőről.

Előtte azt is megkérdezte a nőtől

nem fél-e, hogy valaki előbb-utóbb szájba fogja baszni ebben a maszkban?

A kést végül fenyegető szándékkal vette elő, és azért, mert

azt szerettem volna, hogy magába szálljon, egy ilyen ótvar közösséggel ne vállaljon közösséget.

Az ütés után a nő levette a maszkot, és érezte, hogy vérzik az arca. Az utasok közül mégsem ment oda hozzá senki segíteni, gyakorlatilag mindenki a vezetőfülke felé nyomult, hogy megállítsák a buszt. Ó. Bence is, aki végül az első ajtón leszállt és elmenekült.

A férfi a tárgyaláson bocsánatot kért a nőtől, aki azt mondta, elfogadja a bocsánatkérést és „sokat jelent neki ez a lépés”. A nő azt is elmondta a Telexnek, hogy ma már valószínűleg nem viselne ilyen maszkot.

Ó Bencének egyébként nem ez az egyetlen folyamatban lévő ügye. 2019 áprilisában az MSZP aláírásgyűjtő aktivistáinak ment neki a Móricz Zsigmond körtéren. Ebben az ügyében is letöltendőt kértek rá, de csak pénzbüntetésre ítélték első fokon. Az ügyészség ebben az ügyében is súlyosabb büntetés kiszabásáért fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik