Belföld

Súlyosan összeégette magát egy gyufával játszó négyéves kislány

Vádat emelt a Kazincbarcikai Járási Ügyészség egy fiatal nővel szemben, aki felügyelet nélkül hagyta a négyéves kislányát, aki ezalatt gyufával meggyújtotta a saját haját és súlyosan megsérült.

A sajókazai nő az élettársával közösen neveli a gyermeket. A férfi a tavaly júliusi napon Budapestre ment dolgozni, így a nő kettesben maradt otthon a kislánnyal. A nő az otthoni teendőinek ellátása közben, az általa használt gyufásdobozt a lakás szobájában lévő ágy fekvőfelülete és támlája közé tette, ahol azt a kisgyermek is elérhette.

Mialatt a nő házi munkát végzett, az udvaron vitába keveredett a gyermekkel, mire a kislány bement a lakásba. Rövid idő elteltével, a nő a gyermek sírására lett figyelmes, majd mikor beszaladt a lakásba azt látta, hogy a kislány haja a homlokánál lángol. A z asszony a tüzet a kezével eloltotta, majd vízzel leöntötte a gyermek fejét. Mikor az anya kérdőre vonta a síró gyereket, ő elmondta, hogy a haját az ágyon talált gyufával gyújtotta fel.

Miután a nő a szomszédaitól segítséget kért, a mentők a gyermeket kórházba szállították. Az életkoránál, fejlettségénél fogva védekezésre képtelen kislány a homlokán nyolc  napon túl gyógyuló, II. fokú égési sérülést szenvedett. A sérüléssel összefüggésben azonban életveszélyes állapot, súlyos egészségromlás nem alakult ki, maradandó fogyatékosság kialakulása nem várható.

A járási ügyészség próbára bocsátást kért a büntetlen előéletű nőre  védekezésre képtelen személy sérelmére, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik