Belföld

Sokallja a 12 évet a saját kislányait erőszakoló hatgyerekes férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyására tett indítványt annak a mezőhegyesi férfinak az ügyében, akit 12 év szabadságvesztésre ítélt az elsőfokú bíróság szexuális erőszak miatt.

A Gyulai Törvényszék kétrendbeli, tizennyolcadik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt mondta ki bűnösnek a férfit első fokon. A 12 év börtön mellett végleges hatállyal eltiltották minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelésével, felügyeletével, gondozásával, gyógykezelésével foglalkozhatna.

A bűncselekmények elkövetésekor hat gyermeket a saját háztartásában nevelő férfi 2018-tól, illetve 2019 nyarától egészen 2020 februárjáig részben erőszakot, részben fenyegetést alkalmazva, két saját gyermekkorú lányát rendszeresen szexuális cselekmények eltűrésére kényszerítette.

A férfi beismerte a bűnösségét, és az ítélet után enyhítésért fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség szerint a büntetés arányos a bűncselekmények tárgyi súlyával, ezért az ítélet helybenhagyását kérték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik