Belföld

Meghosszabbították a Pesti úti ámokfutó letartóztatását

police.hu
police.hu

Továbbra is börtönben marad a Pesti úti ámokfutó. A Budai Központi Kerületi Bíróság ugyanis három hónappal meghosszabbította a felfegyverkezve elkövetett rablással és más bűncselekményekkel gyanúsított 49 éves férfi letartóztatását.

A férfi tavaly szeptemberben rákiabált és veréssel fenyegetett meg egy kutyasétáltató járókelőt, akit később  egy élelmiszerbolt előtt is inzultált. Idén március közepén pedig egy ismerősét akarta kirabolni éjjel az utcán egy 15 cm pengehosszúságú késsel. A gyanúsított cselekményei bizonyítottság esetén felfegyverkezve elkövetett rablás, garázdaság és zaklatás vétségének megállapítására lehetnek alkalmasak.

A férfi egy februári közlekedési bűncselekménye miatt vált ismertté a sajtóban, amikor is úgy vezette az autóját, hogy többször is szándékosan áthajtott a szemközti sávba, és veszélyeztette mások biztonságát.

Az ügyben eljáró nyomozó bíró egyetértett az ügyészség indítványával és szökés, elrejtőzés valamint bűnismétlés veszélye miatt meghosszabbította a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik