Belföld

Elítélték az asszisztensét megalázó és tarkón vágó doktornőt

Egy év felfüggesztett börtönre ítélte az Ajkai Járásbíróság azt a közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és testi sértéssel vádolt doktornőt, aki két és fél évvel ezelőtt bántalmazta egy asszisztensként dolgozó kolléganőjét egy nyílt véradó napon. A bíróság az orvost a felfüggesztett szabadságvesztést érintően előzetes mentesítésben részesítette, továbbá kötelezte az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

A doktornő hangosan szidalmazta a kolléganőjét, majd tarkón, utána pedig vállon ütötte. Az asszisztens miután levette a vért egy véradótól, panaszkodni kezdett neki a doktornőre, amin az orvos felháborodott és ismételten szidalmazta a vérmintákat rendező kollégáját, majd felszólította, hogy takarodjon ki a helyiségből és a köpenyénél fogva megrántotta őt, akinek a lába a szék lábában elakadt, így a rántástól a földre esett.

Az asszisztenst a vérvételi csoport sofőrjeként jelenlévő személy segítette fel a földről és visszaültette a székre. A sértett ezután sírni kezdett, mire az orvos tovább becsmérelte, majd a székkel együtt ismét felborította, amitől az asszisztens újra a földre esett és a nyitott ajtó élébe ütötte a fejét. Az egészségügyi dolgozót a sofőr ismételten felsegítette a földről.

Az orvos ezt követően kilökdöste a helyiségből az asszisztenst, a véradáson jelenlévő kollégáknak pedig megtiltotta, hogy a sértettet hazavigyék. A közfeladatot ellátó személynek minősülő asszisztens nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A kihirdetett ítélet ellen az orvos és védője, valamint az ügyészség is három munkanap gondolkodási időt jelentett be a jogorvoslati nyilatkozattételre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik