Belföld

NMHH: Pályázható lesz az Első Pesti Egyetemi Rádió frekvenciája

Nyáron lejár az Első Pesti Egyetemi Rádió médiaszolgáltatási jogosultsága, így újra pályázható lesz a Budapest-Astoria telephelyű kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a médiatanács elfogadta a Budapest-Astoria telephelyű kisközösségi médiaszolgáltatási lehetőség elvi használatára kiírt pályázati felhívástervezetet, valamint jóváhagyta a Budapest 100,3 MHz körzeti médiaszolgáltatási lehetőség közösségi és a Budapest 103,9 MHz kereskedelmi jellegű használatára szóló felhívások tervezeteit is, így három budapesti rádiós lehetőség is pályázható lesz a közeljövőben.

A grémium véglegesítette továbbá a Mosonmagyaróvár 90,9 MHz, a Mór 89,0 MHz és a Sopron 104,6 MHz helyi médiaszolgáltatási lehetőségek közösségi jellegű pályázati felhívásait is. A mosonmagyaróvári frekvenciára június 14-én, a mórira és a sopronira pedig május 25-én és május 26-án lehet beadni a pályázati ajánlatokat – írták.

Beszámoltak arról is: a médiatanács százezer forint bírságot rótt ki a TV2 szolgáltatójára, mert nem tett eleget a határidőig egy határozatban megállapított kötelezettségének. Az irányadó szabályok szerint kiegyensúlyozott tájékoztatás megsértése esetén a médiaszolgáltató köteles a médiatanács által megjelölt időpontban és módon a grémium döntését közzétenni, vagy lehetőséget adni a kérelmezőnek álláspontja megjelenítésére. E kötelezettségének a TV2 csak késve tett eleget – olvasható a közleményben.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik