Belföld

13 és fél évet kapott a nyolcéves kislányával feltételes alatt is fajtalankodó pedofil

Tizenhárom év fegyházra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a szexuális erőszakkal vádolt férfit, aki a feltételes szabadlábra helyezése alatt is szexuális cselekményeket végzett a kislányával.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség  tájékoztatása szerint a főügyészség tavaly nyáron emelt vádat a középkorú férfi ellen szexuális erőszak és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt.

A férfit a kislánya ellen 2014-2015-ben elkövetett szexuális erőszak miatt 2017-ben 6 év szabadságvesztésre ítélték jogerősen. Miután 2019 nyarán feltételes szabadságra bocsátották, felvette volt élettársával és kislányával a kapcsolatot, annak ellenére, hogy a bíróság megszüntette a szülői felügyeleti jogát.

Az elkövető 2019 decemberében fogorvosi kezelésre hivatkozó hamis igazolást készített a volt élettársa nevében, azt felhasználva elhozta az akkor nyolcéves  kislányát az iskolából, majd a lakásába vitte, és szexuális cselekményt végzett vele.

A Fővárosi Törvényszék 13 és fél év fegyházra ítélte a pedofilt idén januárban 12. életévet be nem töltött, hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak és hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt. A férfit véglegesen eltiltották minden olyan foglalkozás gyakorlásától és tevékenység végzésétől, amelyben 18 év alatti személy nevelését, felügyeletét, gyógykezelését végezné. Az elsőfokú bíróság kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét.

Az elkövető és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a határozat helybenhagyását kezdeményezte.A táblabíróság pedig helybenhagyta a kiszabott büntetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik