Belföld

Úgy elvertek egy üzemvezetőt a párja előtt, hogy maradandó fogyatékossága lett

Szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Járásbíróság azt a testvérpárt, akik egy munkahelyi konfliktus miatt úgy megverték az üzemvezetőt, hogy maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett.

Az egyik elkövető és a munkahelyi üzemvezető azzal zárta le a három évvel ezelőtti vitát, hogy „majd beszélünk még”. A férfi ezt követően felhívta a testvérét, hogy szedjen össze embereket és a munkaidő végén menjenek a gyár bejáratához és verjék el a főnököt.

A telefonon értesített testvér este tízkor három ismeretlen személlyel együtt megjelent a megbeszélt helyen, ahol találkoztak a felbujtóval, aki megmutatta nekik, hogy kit is kellene elverniük. Ezt követően addig ütötték-rúgták az üzemvezetőt az őket hiába kérlelő élettársa előtt, amíg össze nem esett.

A férfi olyan súlyos sípcsonttöréssel járuló sérülést szenvedett, hogy maradandó fogyatékossága lett. A bíróság az egyik elkövetőt másfél évre, a fivérét pedig egy év szabadságvesztésre ítélte, a felbujtó büntetését két év próbaidőre felfüggesztette.  Az ítélet nem jogerős, a letöltendő szabadságvesztésre ítélt férfi és védője enyhítésért fellebbezett,

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik