Belföld

Majka: Elmondtam Szijjártónak, szerintem hogyan lehetne segíteni a zeneiparnak

Szijjártó Péter Facebook oldala
Szijjártó Péter Facebook oldala

Közös fotót posztolt hétfőn Majoros Péterrel Szijjártó Péter, Majka a Külügyminisztériumban kereste fel a minisztert. Majka a Telex kérdésére elmondta, hogy Szijjártóval van egy személyes kapcsolatuk, és már hónapokkal ezelőtt megbeszélték a mostani találkozót.

Az elmúlt egy évet beszéltük ki zeneipari szempontból. Elmondtam neki, hogy én hogy láttam az elmúlt egy évet, és szerintem hogyan lehetne segíteni ennek az iparágnak, ami nehéz helyzetbe került a járvány miatt

– nyilatkozta Majka a Telexnek. Elmondta azt is, hogy felhívta a külügyminiszter figyelmét a katázó előadók problémájára, és beszéltek az élőzenei rendezvényekre vonatkozó 27 százalékos áfakulcs csökkentéséről is.

Beszéltem több zenekarral és menedzsmenttel is arról, hogy szerintük milyen lépések kellenek ahhoz, hogy a kormány segíteni tudjon ezen az iparágon. Ezeket beszéltük át Szijjártóval

– mondta Majka, aki szerint attól még, hogy gyakran fogalmaz erős kritikát a kormánnyal szemben, még nem tartja ördögtől való ötletnek, hogy leül szakmai diskurzusra a kormány egyik képviselőjével. Majka azt az ígéretet kapta Szijjártótól, hogy „meglátásait felterjeszti a megfelelő szervekhez és személyekhez, mert a részükről is van egy olyan cél, hogy szeretnének segíteni ezen az ágazaton”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik