Belföld koronavírus

Este megérkezik a hiányolt Szputnyik-szállítmány

MAJDI FATHI / NurPhoto / NurPhoto via AFP
MAJDI FATHI / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Százezer második komponensű, koronavírus elleni Szputnyik oltóanyag érkezik kedd este Magyarországra – közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.

Az orosz vakcinából 250 ezer adag első körös oltás érkezett még március 21-én, majd múlt héten egy 140 ezres szállítmány landolt Budapesten. Akkor nem tért ki rá a miniszter, miért csúszik a másik 110 ezer oltóanyag leszállítása. Pedig a Szputnyik esetében különösen fontos az ütemezés, mert ez az egyetlen olyan vakcina, ahol az első és második adag különbözik.

A ma esti szállítmánnyal egyébként még mindig lesz egy minimális lemaradás, mert a 250 ezer első körös vakcinára így is csak 240 ezer második körös jut jelen pillanatban.

Szijjártó Péter a videóban kiemelte, hogy a kormány cargogépe emellett a hét második felében gyakorlatilag csurig megpakolva repül vissza Kínából a Sinopharm következő szállítmányával.

A gépnek és személyzetének a jövő héten sem lesz nyugalma

– tette hozzá.

A miniszter beszámolt arról is, hogy kedden Svájcba indul.

Svájc fontos politikai és gazdasági szövetségese az országnak: Magyarországhoz hasonlóan Svájc sem szavazta meg az ENSZ globális migrációs csomagját, és nagyon fontos svájci beruházások, befektetések vannak az országban, amelyek magyarok ezreinek adnak munkát

– mondta Szijjártó Péter.

Kapcsolódó
Majka baráti látogatást tett Szijjártó Péternél
Úgy beszéltek, mint egyik koronavírus-gyógyult a másikkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik