Belföld

Frissült a veszélyjelzés, országos riasztást adtak ki

Sopronyi Gyula / 24.hu
Sopronyi Gyula / 24.hu
Néhány órán belül bárhol lecsap a vihar, károkozó szél, jég kísérheti.

Keddre az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, de az Országos Meteorológiai Szolgálat frissítette veszélyjelzését. A néhány órán belül várható zivatarok miatt elsőfokú, citromsárga riasztást adtak ki, egyelőre szintén az egész országra.

A riasztások által érintett járások egy folyamatosan frissülő térképen követhetőek nyomon.

Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, de esetenként megerősödhet a szél, jégeső is előfordulhat. Egy-egy helyen rövid idő alatt 20 mm körüli csapadék hullhat.

Azt írták, estére gyengülnek a csapadékgócok, megszűnik a zivatartevékenység. Szerdán napközben a Dunától keletre várható elszórtan zivatarok kialakulása, melyek az esti órákra fokozatosan legyengülnek, illetve megszűnnek. Ennek megfelelően módosult a figyelmeztetés is, amely korábban az egész országra szólt.

 

 

A Kiderül.hu szerint szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, a délnyugati, déli szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős, viharos széllökések. Hajnalban 0 és +6, délután 14 és 19 fok várható. Az átmenetileg enyhébb idő után csütörtökön újabb markáns hidegfront éri el térségünket, és jelentős lehűlést hoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik